<   Terug naar het overzicht

Doordacht assetmanagement: neem de controle over je bedrijfssite in zes simpele stappen

Met het ArXs-platform krijg je inzicht in de belangrijkste elementen van je patrimonium. Vanaf nu is alle beschikbare informatie toegankelijk via één enkele plaats. Assetmanagement was nog nooit zo gemakkelijk. Geen eindeloos zoeken en puzzelen bij verloop van personeel. Met onderstaande stappen krijg je daarbovenop de volledige controle. Vragen van de hiërarchische lijn beantwoord je in enkele simpele klikken. Geen audit of inspectie die je het angstzweet bezorgt. Enkel jij en je team in volledige controle.

alt text

Assetmanagement begint bij het inventariseren van je belangrijkste middelen

Start met de roerende (machines en middelen) en onroerende (gebouwen en ruimtes) goederen in kaart te brengen. Natuurlijk lijst je eerst diegenen op die voor jou het belangrijkste zijn om te beheren. Denk aan zware machines, elektrische installaties en productielocaties. Het is het eerste wat je onder controle wil krijgen, de rest volgt later. Zodra de belangrijksten in het systeem zitten, kunnen we starten met assetmanagement. Stap 1: hun levenscyclus beheren.

Activeer de drie groene lichten

Met een preadvies kan je ervoor zorgen dat men enkel bestellingen voor aankopen kan plaatsen die aan de wettelijke en specifieke vereisten voldoen. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over aankopen die niet aan jullie voorwaarden voldoen.

Zodra de levering arriveert, kan je de nodige attesten en handleidingen opladen in het systeem.

Het derde groene licht gaat branden, wanneer de preventieadviseur tijdens de indienststelling bevestigt dat de voorschriften rond veiligheid en hygiëne worden nageleefd. En dat terwijl de gevaren voor gebruikers en andere werknemers zoveel mogelijk beperkt worden. Daarna kan je automatisch een veiligheidsinstructiekaart laten opmaken en kan de hiërarchische lijn snel en overzichtelijk de betrokken documenten online ondertekenen.

Configureer je wettelijke controles

Nu kan je de periodieke wettelijke controles configureren. Hierdoor zullen deze controles bij elke verjaring automatisch aangemaakt en toegewezen worden. Geen aparte reminders via persoonlijke kalenders meer, maar een centraal mechanisme dat al je periodieke controles in kaart brengt. Jij bewaart altijd het overzicht.

Registreer meldingen en incidenten

Activeer daarna zoveel mogelijk betrokkenen in je organisatie die mee op zoek gaan naar defecten en gevaarlijke situaties. Maak het hen makkelijk om deze te registreren en informeer hen over de voortgang. Zo motiveer je je medewerkers om mee te blijven helpen aan een veilige en efficiënte werkomgeving. Hoe meer ogen, hoe meer je ziet, hoe meer incidenten je kan vermijden.

Het is ook het moment om je incidenten in kaart te brengen. Zorg voor een snelle en correcte registratie. En ontdek welke situaties je als eerste moet aanpakken om toekomstige incidenten te vermijden. Onderzoek en leer snel wat je aandacht verdient.

Neem actie op basis van PDCA

Meldingen, controleverslagen, incidenten,… resulteren vaak in een heleboel opvolgacties. Je hebt hiervan een handig overzicht dankzij een centraal taakbeheer. Via een visuele planner kan je je technische teams aansturen en hun tijdsbesteding efficiënt inplannen. Ze zijn het sluitstuk van de PDCA-cirkel die de rode draad vormt van onze oplossing.

Bekijk het resultaat in je maandverslag

Al dat werk, de resultaten van je doordachte assetmanagement, wil je natuurlijk duidelijk kunnen overzien en communiceren. Met een centrale rapportering kan je allerlei verslagen automatisch genereren op basis van de informatie in het platform. Je ziet dus het resultaat van al je inspanningen met een enkele druk op een knop.

ArXs, at your site

ArXs is niet zomaar een softwareleverancier. We willen een partner zijn in je succes, een partner voor je assetmanagement van A tot Z. Het ArXs-team staat voor je klaar tijdens elke stap, van implementatie over training tot alle vragen daarna.

Heb je nood aan een oplossing die niet alleen preventie en facility management combineert, maar ook zorg draagt voor kwaliteit en milieu? Dan is het ArXs-platform de oplossing die je zoekt. Contacteer ons vandaag nog en we tonen je graag hoe jij met onze oplossing de volledige controle hebt over jouw (bedrijfs)site.

Eerst zien, dan geloven?

Ben jij benieuwd wat ons platform voor jouw organisatie kan betekenen? Ontdek het in één van onze video’s of vraag een vrijblijvende demonstratie aan.